De ce căutăm fericirea în lucruri materiale, când ea se află în noi, adânc ascunsă în sufletul nostru?
De ce fugim după fericire, adunând tot mai multe și manipulând oamenii ca să ne fie nouă bine, când ea vine singură, dăruind, fiind mulțumitori și iubind oamenii?
De ce credem că fericirea înseamnă o viață fără griji și fără necazuri, când poți fi fericit și în mijlocul necazurilor – dacă ești recunoscător pentru ceea ce ai deja și cauți să înveți ceva din împrejurarea prin care treci?

Fericirea își are originea în suferință și, oricât de mult am dori să trăim numai în fericire, este absolut imposibil, întrucât, fără suferință, aceasta niciodată nu-și va arăta miraculosul său spectru. (Sorin Cerin)

Cea mai mare parte a fericirii sau mizeriei noastre depinde de dispoziția noastră și nu de circumstanțe. (Martha Washington)

Fericirea stă în lucrurile mici: un răsărit de soare, un cântec de greier, o floare scăldată în rouă, un râu care șerpuiește printre stânci, o carte bună, zâmbetul cuiva drag… Și câte astfel de minuni am putea găsi în drumul nostru dacă n-am fi ocupați peste măsură cu alte lucruri, care nicidecum nu ne aduc fericirea.

Fericirea supremă în viață este convingerea că suntem iubiți, iubiți pentru noi sau, mai curând, în ciuda noastră. (Victor Hugo)

Credem că dacă adunăm tot mai multe, vom fi mai fericiți, și de fapt ne trezim tot cu sufletul gol și mereu cu mai multe dorințe neîmplinite. Am uitat un principiu vechi de când lumea: ”Este mai ferice să dai decât să primești.” (Biblia – Faptele Apostolilor 20:35) Vei fi fericit când dai din timpul tău și resursele tale pentru a ajuta pe cineva, pentru a fi lângă cineva, pentru a aduce o rază de soare în viața tristă a cuiva. Vei fi fericit când petreci timp de calitate cu cei mai apropiați și lași pentru ei alte lucruri ”foarte urgente și importante.” Vei fi fericit când dai un bănuț, sau poate mai bine ceva de mâncare, unui cerșetor amărât de la colțul străzii.

Bine de cei care, oricât ar fi de săraci, își au dorințele lor cinstite din care își fac o trainică fericire. (William Shakespeare)

Fericirea este ceva care se multiplică atunci când este împărțit. (Paulo Coelho)

Omul cel mai fericit este acela care face fericiți pe cat mai mulți oameni. (Denis Diderot)

Vei fi fericit când Îl ai în suflet pe Dumnezeu și, în tot ce faci, te conduci după acest principiu: viața ta să-I fie pe plac Lui și să fie de folos omenirii.
”Fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu.” (Biblia – Psalmul 73:28)
”Ferice de oricine se teme de Domnul și umblă în căile Lui.” (Biblia – Psalmul 128:1)


4 responses to “Fericirea…”

  1. Cri Avatar

    Frumos articol! L-am citit cu mare plăcere, simțind fericirea din spatele cuvintelor, conștientizând-o. Într-adevăr, de atât de puțin avem nevoie pentru a fi bine cu noi înșine, iar multul (în toate) mai mult ne încurcă. Îți mulțumesc pentru reamintire! ❤️

    Like

    1. Suflet inghetat Avatar

      Cu mult drag, Cri! ❤

      Liked by 1 person

  2. Iosif Avatar
    Iosif

    “Aruncă-ţi pâinea pe ape şi, după multă vreme, o vei găsi iarăşi!
    Împarte-o în şapte şi chiar în opt, căci† nu ştii ce nenorocire poate da peste pământ.” (Eclesiastul)

    “În ziua fericirii, fii fericit, şi în ziua nenorocirii, gândeşte-te că Dumnezeu a făcut şi pe una, şi pe cealaltă, pentru ca omul să nu mai poată şti nimic din ce va fi după el.
    Tot felul de lucruri am văzut în zilele deşertăciunii mele. Este câte un om fără prihană care piere în neprihănirea lui, şi este câte un nelegiuit care o duce mult în răutatea lui.
    Nu fi prea neprihănit şi nu te arăta prea înţelept. Pentru† ce să te pierzi singur? ” (Eclesiastul)

    “Nu este altă fericire pentru om decât să mănânce şi să bea şi să-şi înveselească sufletul cu ce este bun din agoniseala lui! Dar am văzut că şi aceasta vine din mâna lui Dumnezeu.” (Eclesiastul)

    Binecuvântari supreme, eterne, perene, în orice multivers, împrejurari sau vreme!

    Like

    1. Suflet inghetat Avatar

      Multumesc, asemenea!

      Like

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started